Wat betekent dat de producten Kosher zijn?

Sommige mensen geloven dat kosher eten is gezegend door een rabbi. In werkelijkheid betekent kosher eten dat de rabbi het productieproces heeft geïnspecteerd.

Howel kosher in Nederland ook staat voor ‘puur’ ‘schoon’ en ‘echt’ is het eigenlijk een afsplitsing van het Hebreeuwse woord ‘kasher’ wat betekent ‘geschikt’. In de context van de Joodse wetten rondom eten betekent kosher ‘geschikt voor consumptie’. Kosher komt oorspronkelijk vanuit de Torah, wat het fundament is van het Jodendom. De Torah vertelt ons niet expliciet de redenen van de wetten. De meningen lopen uiteen vanuit religieus opzicht tot praktische en hygiënische redenen.

Voordat iets als kosher bestempeld mag worden moet het productieproces voldoen aan strenge regels die vanuit de Torah komen. Dit betekent speciale regels over wat er gegeten mag worden, hoe het voorbereid moet worden en hoe het bewaard moet worden.

Waarom is een kosher certificering belangrijk?

Kosher certificering is uiteraard altijd belangrijk geweest voor het Joodse volk, maar de voordelen zijn ook voor niet Joodse mensen erg prettig. Zo zijn de regels voor Moslims erg vergelijkbaar met de regels uit de Torah en daarom zijn Mannatechs producten ook geschikt voor deze religieuze groep. Dit gaat ook op vegetariërs en lactose-intolerantie omdat het eten vrij is van dierlijke producten. Daarnaast is er ook een grotere groep mensen die kosher eten bestempelen als kwaliteit.

Welke producten van Mannatech hebben welke Kosher certificering ontvangen?

 

Product
Kosher Certificering
Ambrotose capsules OU
Ambrotose poeder OU
Ambrotose complex capsules OU
Ambrotose AO capsules OU
Optimal Support Packets OU
OsoLean poeder OU-D
Phyt·Aloe capsules OU
Phyt·Aloe® poeder OU
PhytoMatrix caplets OU
PLUS OU